снимка: Ройтерс
fallback

Основателят на Amazon Джеф Безос, който традиционно не издава стратегическите цели на своята компания Blue Origin, реши да промени курса и да представи гигантска ракета за полети в Космоса, съобщава MarketWatch.

Ракетата ще бъде кръстена на емблематичния астронавт Джон Глен и е достатъчно мощна, за да превозва хора, както и спътници в земната орбита.

Ракетата New Glenn ще бъде задвижвана от седем основни двигателя и ще е висока повече от 310 фута (94,5 метра). Ако тя лети до края на десетилетието, както е предвидено, Blue Origin може да застане наравно с конкуренцията от Space Exploration Technologies Corp., или SpaceX, основана и управлявана от друг милиардер - предприемач, Илон Мъск. 

Необичайно за своя стил, Безос коментира новата ракета в Twitter, изневерявайки на собственото си правило да не говори, докато не започне да бере плодовете от работата си. Безос съобщи, че ракетата е проектирана да започне извършването на космически полети за туристи.

Неотдавна главният изпълнителен директор и основател на Amazon Джеф Безос, който държи 18% от компанията, се изкачи на трето място в класацията на икономическото списание Forbes за най-богатите хора в света.

Списанието оценява състоянието му на 65,3 млрд. долара. По този начин той успява да измести от третото място инвеститора легенда Уорън Бъфет.

Пред Безос в класацията са основателят на Microsoft Бил Гейтс със 78 млрд. долара и основателят на модната компания Zara Амансио Ортега със 73,1 млрд. долара.

Още подобни новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

у9

преди 7 години

Джеф Безос що не вземе да повика някой извънземен да му покаже как се строи летяща чиния та да удари конкурентите си в земята?

35

До Анонимен 37

преди 7 години

За разлика от Русия, в членката на ЕС, проспериращата Р България се произвеждат много хубави магарешки каручки. Красиви, писани! Е, правят ги индобългарските ни сънародници, ние предпочитаме биричката и празните приказки. Най-интелектуалното занимание е таблата и слушането на чалга. Ей, муннийо, "Фобос" го треснаха точно в нужния момент с мощен електромагнитен импулс от Аляска. Ракетната програма на руснаците се оправи след катастрофата, наречена Елцин. Както и самолетостроенето и много др. неща

34

Анонимен

преди 7 години

До БобиТака и какво смислено правят? В смисал ако става дума и Индия изтрелват комерсиални спътници. Аз като гледам нещо мисии в Слънчевата система нещо нямат за разлика от НАСА.

fallback