Снимка: Кадър YouTube
fallback

Най-големият самолет в света - "Еърлендър 10", се повреди по време на втория си изпитателен полет.

Дирижабълът се е повредил по време на полет от графство Бедфордшър и се е ударил в телеграфен стълб тази сутрин. Щети има в пилотската кабина, пише Би Би Си.

Oще по темата

"Еърлендър 10" е хибрид между дирижабъл, хеликоптер и самолет. Той може да остане във въздуха до две седмици. Предназначен е да превозва повече товари от обикновените самолети с по-малко гориво. Самолетът е дълъг 92 метра, широк – 43,5 метра.

На височина може да се издига до 4900 м, а максималната му скорост е 148 км/ч. Засега "Еърлендър 10" може да превозва до 10 метрични тона пътници или товари.

Първоначално той е конструиран за американската армия, но договорът е прекратен заради съкращения в бюджета за отбрана. Тогава британското правителство отпуска парите за проекта.

Машината може да бъде използвана за наблюдение, комуникация, доставка на помощи и дори превоз на пътници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 7 години

Тия инженери да си скъсат дипломите.И малките деца които са си играли с плажна топка на плажа знаят че дори най-лекия полъх на вятъра променя парабулата на топката. Питам аз щом тази малка плажна топка до толкова и влияе вятъра как може дори да си помисли човек че тази коляма топка /дирижабъл/ може да се ползва като превозно средство. Това би могло да се случи само ако двигателите за кореция са със силата на самолетен двигател което директно обезмисля целия проект.

18

Анонимен

преди 7 години

До 19АН 225 беше направен за да носи руската совалка. Как още лети само той си знае.

17

Анонимен

преди 7 години

Според мен са го разбили с рекламна цел... "вижте колко ни е безопасен балонот!", ако беше самолет .. или въртолет ... Иначе с въртолет май може да се доставят 10т. (че и повече) без писта. Относно АН 225 и ревльовците които казват, че е направен само един ... да видят кой самолет е втори по големина xD

fallback