Снимка: архив, Reuters
fallback

Собствениците на BlackBerry се изправят пред все по-голяма дилема, след като и Facebook е присъедини към WhatsApp, обявявайки, че приключва със съпорта си с операционната система BlackBerry 10, съобщава TechCrunch. Новината не е огромна изненада, имайки предвид че Facebook все пак е собственик на WhatsApp.
 
След старта на WhatsApp и за BlackBerry потребителите преди 3 години, компанията обяви миналия месец, че прекратява работата си по поддържането на приложението си за BlackBerry, както и за други мобилни операционни системи, сред които Symbian S60 и S40 на Nokia и някои много стари версии на Android.
 
Тази седмица Facebook и Facebook Messenger следват стъпките на WhatsApp, спирайки съпорта си за операционната система на BlackBerry до края на годината. За устройствата, които работят не ползват BlackBerry OS, а Android, съпортът ще продължи. На официалния си блог говорител на BlackBerry потвърди решението и на двете компании, подчертавайки колко са разочаровани това.
 
Facebook твърди, че 99,5% от продажбите на смартфони днес се покриват от мобилните операционни системи на Apple, Google и Microsoft и фокусът им разбираемо ще бъде насочен към тях.
 
Собствениците на BlackBerry смартфони ще могат да ползват мобилната версия на Facebook, за да четат, публикуват и коментират съдържание, но без собствен клиент, едва ли тази версия ще може да преодстави кой знае какво преживяване за потребителите.
 
За огромния брой хора, чието ежедневие се върти около социалните мрежи, това означава, че BlackBerry просто не е опция за нов смартфон, което е голям удар за компанията, която и без това е на ръба от доста време. Единственият спасистелен пояс в тази ситуация може да е бизнес фокусът, на който BlackBerry залага, който така или иначе предполага много по-малко прекарвано време в социални мрежи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 8 години

На мен специално ми е през оная работа. Клюкарницата шпионираща ви денонощно наречена фейсбук на всичкото отгоре комбинирана с андроид *** няма място в BlackBerry! Преди година минах на BlackBerry и захвърлих гугълбоклука. BlackBerry не е за профанчета и игрички. Кефете се на пъстрите играчки които се скапват след година. Доказано е! BlackBerry OS може да умре, но докато бачкат машинките им ще са километри пред *** ви.

8

42

преди 8 години

И сигурно през браузъра не може да се влезе във Фейсбук, пък каква ли полза от него, ползата е за престъпници и терористи.

7

Софиянец

преди 8 години

"Съпорт"!? То бива беден речник, ама чак пък толкова! Ясно, че преписвате от чужди издания, ама поне превеждайте на български! Ако си мислите, че изглежда по-"готино" и "високотелхнологично" когато се гаврите така с езика, то сте в много дълбока заблуда!

fallback