Снимка: Ройтерс
fallback

Новият iPhone 6s и 6s Plus се появиха в магазините в петък, като стотици фенове на марката и дори робот посрещнаха новите телефони в Сидни за началото на глобалните продажби, предава Ройтерс.

Анализаторите очакват базираната в Купертино, Калифорния, компания да успее да продаде между 12 и 13 млн. броя от телефона си през първия уикенд. При пускането на iPhone 6 през миналата година бяха продадени 10 млн. броя, но тогава Китай – най-големият пазар на смартфони в света, бе изключен от първата вълна на продажбите.

Сред първите, които успяха да вземат новия iPhone в студения и дъждовен Сидни, бе и робот на име Луси, който е направляван дистанционно от маркетинг експерта Луси Кели.

"Аз очевидно трябва да съм на работа и имам да уреждам куп неща, така че не мога да си позволя да прекарам два дни на опашка. Ето защо шефът ми на работа ми предложи да взема един от нашите роботи и да го използвам да ми пази мястото на опашката", пояснява тя чрез връзка с iPad, монтиран на "главата" на подвижния робот.

Фенове на Apple в целия свят – от Сан Франциско до Лондон и Сидни, се редяха на опашки от няколко дни, за да са сред първите, снабдили се с новите апарати. По-рано този месец технологичният концерн обяви, че предварителните поръчки са напът да минат рекорда от миналата година.

Флагманът на Apple – iPhone, генерира почти две трети от приходите на американския гигант през последното тримесечие. Пуснатият на пазара през 2007 г. iPhone е най-добре продаваният продукт на Apple досега.

Снимки от посрещането на апарата вижте в галерията на Investor.bg!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Калоян

преди 8 години

Аз незнам колко малум.ен и пр.ст трябва да си, за да дадеш толкова пари за айфон при положение че няма почти никаква разлика с предишните модели.

20

Анонимен

преди 8 години

13 милиона iPhone 6S/6S Plus продадени само за 3 дни само в 12 страни!Супер постижение на Apple!

19

НаблюдателЕE

преди 8 години

До Коко Бийч/Саут БийчМалките букви на клавиатурата в iOS9 могат да се направят да са само ГОЛЕМИ чрез:Settings: General: Accessibility: Keyboard: Show Lowercase Keys: Off

fallback