Снимка: Bulgaria on Air
fallback

Американската технологична компания Google планира да пусне нова услуга в сферата на здравеопазването.

Новата услуга Google Fit ще обобщава данните за здравословното състояние на потребителя от различни приложения. Анализатори споделят, че плановете на технологичния гигант са новата услуга да позволи на устройствата, които измерват данни като брой на стъпките или състоянието на сърдечната дейност, да действат и на облачно базирани услуги на Google. Очаква се да бъдат обявени и мерки, които да гарантират за анонимността на потребителите, което вероятно ще се окаже поредното предизвикателство пред компанията.

През 2012 компанията се опита да развие подобна услуга – Google Health, но именно нежеланието на потребителите да споделят данни за здравето си се оказа истинска пречка пред проекта.

Големите технологични компании като Apple и Samsung също разработват система за биометрични данни, която събира информация за здравословното състояние на потребителите от различни приложения.

По информация на Forbes до края на годината Microsoft предстои да пусне на пазара умен часовник, който да измерва сърдечната честота.

Още интересни видеа вижте в сайта на Bulgaria on Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

gtf

преди 10 години

до 5. Андроид е линукс базиран. Проблема идва главно от безбройните приложения с които се кичи и от т.н. руутване, което дава достъп до "забранените" неща.

4

Анонимен

преди 10 години

До АндроидАндроид е най-уязвимата операционна система, която най-лесно се шпионира.Най-защитена е Линукс.Полицията в Германия още преди 10 години премина на Линукс.

3

ФИНАНСОВ ПЪНКАР

преди 10 години

Абе мили хора живеете в 2014 давайте си достъп до личните данни ! Тези които ни интересуват ние ги проучваме много добре ,знаем кога какво пият ,после какво уринират , имаме проби от екскрементите им и така знаем как най-добре да ги държим болни но живи за да печелим по добре от тях ! Ние знаем на какви фими мастурбират и даже на кои кадри еякулират ... Пак започвате с някакви конспиративни теории !В това да ви знаем на всички здравния статус има много пари ...

fallback