Правят iPad и за бебета. Снимка: архив, Getty Images/Guliver Photos

Фирмата VTech, която е производител на хай тек играчки, ще пусне за Коледа таблет, предназначен за 12-месечни бебета, пише в ."Дейли мейл".

Таблетът ще струва 84.99 британски лири и се очаква да бъде голям хит за празниците в края на тази година. Продуктът е кръстен InnoTab2 Baby и е предназначен за деца на възраст между 1 и 4 години. Той е в специална гумена "броня", която да го предпазва от сдъвкване и при падане на земята.

Бебешкият таблет може да сваля приложения, има качени е-книги и предварително записана музика. Използвайки тъчскрийна, пеленачетата на практика ще могат да навигират сред образователни игри, ще могат да разпознават цветове и животни със съответния звук.

С уредчето младенците ще си служат до 9-годишна възраст, когато вече ще могат да се сдобият с истински таблет "за възрастни".

Продуктът със сигурност ще заинтригува амбициозните родители, но друг е въпросът как кърмачетата ще се справят с него, колкото и опростени да са функциите му, коментира вестникът, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase