Снимка: Reuters

Предварителната забрана за продаването на таблета Samsung Galaxy Tab 10.1 на територията на САЩ, която бе наложена на 26-и юни, бе вдигната вчера от съдия Луси Кох, която първоначално я постави, предаде BBC.

Забраната беше наложена още преди началото на делото, a Samsung оспори това решение още тогава, но съдът не промени позициите си. Apple и Samsung, двата лидера на печелившия пазар на смартфони, са въвлечени в патента война в повече от 10 държави.

В средата на септември съдия Кох обяви, че ще отмени решението, ако има възможност, но такава нямало, тъй като корейският концерн вече бе започнал процедурата по обжалване на предварителната забрана – на друга инстанция. След като в края на миналата седмица обаче Американският федерален апелативен съд върна съдебното решение обратно за преразглеждане, това даде правомощия на съдия Кох, която го отмени своевременно.

Продажбите на таблета обаче отново могат да бъдат забранени, припомня The Verge, защото през декември предстоят изслушвания по допълнителните искания на Apple срещу Samsung.

Американската компания вече обяви, че ще поиска постоянна забрана на множество устройства на Samsung, като ще се позове на решението на съдебните заседатели от делото през август.

Apple води и второ дело срещу корейския конкурент, което ще продължи през 2013 г. Ръководеният от Тим Кук концерн иска обезщетение и забрана за продажбите на над 20 мобилни телефона, произведени от Samsung.

Още новини от света на технологиите четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase