Всеки месец от Android Market се свалят над 1 млрд. приложения. Снимка: Getty Images News

Google разкри нови данни за успеха на мобилната си платформа Android, съобщавайки в рамките на изложението Mobile World Congress 2012 в Барселона, че вече активира по 850 000 нови Android устройства всеки ден, предаде блогът TheVerge.

Това означава, че за една година операционната система е отчела ръст от 250%, което е помогнало на Android устройствата на пазара да се увеличат до 300 млн. броя.

Броят на приложенията в Android Market е достигнал рекордните 450 000, което е три пъти повече на годишна база. На миналогодишното издание на Mobile World Congress Google отчете 150 000 приложения.

Старши вицепрезидентът на поделението за мобилно и дигитално съдържание на Google Анди Рубин отбелязва освен това в блога си, че всеки месец от Android Market се свалят над 1 млрд. приложения.

Щатската компания участва на изложението Mobile World Congress 2012 в Барселона, в рамките на което се представят редица устройства с Android, сред които на HTC, Samsung и ZTE.

Motorola ще продължи да работи напълно независимо и след придобиването й от Google, уверява още Рубин в Барселона. Дори ще има и „защитна стена“, построена между двете компании, заяви още Рубин.

Въпреки че той е участвал тясно в сделката по придобиване, не е знаел с какво точно се занимава в момента Motorola и това щяло да остане така и в бъдеще.

Google ще запази екипа на компанията, който проектира устройства на Motorola и няма да упражнява натиск за промяна на интерфейса на Android, който използва Motorola.

Още новини от света на технологиите четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase