Снимка: Reuters

Според финансовата агенция Bloomberg щатският технологичен гигант Apple е започнал вече производството на наследника на iPad 2. Агенцията се позовава на три източника, които са били в течение на случващото се в компанията.

Технологични блогове от Азия също пишат за старт на производството в поддоставчици като Foxconn и Pegatron.

Тайванският сайт Digitimes очаква официалното представяне да се осъществи още на iWorld, коeто ще се състои между 26 и 28 януари в Сан Франциско. Според изданието през март първите клиенти вече ще могат да държат новия iPad в ръцете си.

И за техническите характеристики слуховете почти стигат до единодушие. При еднаква големина със сегашния модел (9,7 инча) таблетът ще разполага с ретина дисплей с разделителна способност от 2096×1536 пиксела, четирикратно по-висока от сегашната.

Устройството ще има процесор A6 с четири ядра. Вероятно ще поддържа и последния мобилен стандарт LTE, който в САЩ се изгражда в момента от операторите Verizon Wireless и AT&T. Според спекулациите моделът ще разполага и с 8-мегапикселова камера, както и с асистента Siri. И двете вече са в наличност в iPhone 4s.

За да се гарантира по-добра надеждност и независимост, iPad 3 ще бъде снабден с по-голяма батерия. Говори се за капацитет от 14 Ah (iPad 2 разполага с 6,5-Ah натерия). Очаква се също така новият таблет да е по-дебел и тежък заради по-голямата батерия и ретина дисплея. Вероятно Apple ще продължи да предлага iPad 2 на по-ниска цена.

Още технологични новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase