Снимка: Reuters
fallback
Sony отчита загуба от почти 252 млн. евро за третото тримесечие, причината са слабите резултати са илната йена и слабите продажби на телевизори с плосък екран.
 
Концернът понижи също така и очакванията си за финансовата година. Сега Sony очаква да остане в зоната на загубите до март 2012 г., предава Ройтерс. Преди това компанията се надяваше да се възстанови от загубите още до края на тази година.
 
Оперативната печалба ще бъде с 90% по-ниска от досега очакваната, заяви производителят на игралните конзоли PlayStation и на телевизорите от серията Bravia при представянето на резултатите за тримесечието. Наводненията в
 
Тайланд са се отразили на производството на камери на компанията, която трябва да се бори и с покачилия се курс на йената и слабите продажби на телевизори.
 
Някога символ на японската високотехнологична мощ, днес Sony се опитва да се пребори с хитовите устройства и „умните телевизори“ на Samsung Electronics и доминирания от Apple пазар на смартфони.
 
Компанията е допълнение към дългия списък с японски фирми, които отчетоха слаби резултати през последното тримесечие заради силната йена, наводненията в Тайланд и слабите пазари в САЩ и Европа. 
 
Още технологични новини в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

СОНИ

преди 12 години

СОНИ са най-добрите сред шир потребата - а разни там сам сунг и темп подобни са тотални *** !!!

22

До НСС и други

преди 12 години

2 поредни години най-добър телевизор от висок клас са съответно SONY BRAVIA HX900 и SONY BRAVIA HX920. Но естествено вие нямате и няма и да имате пари да си ги купите, тъй че се радвайте на евтини самсунгчета и елджита, карайте си 20 годишните трошки и не берете грижа за компания, чиито приходи за 1.7 пъти по-големи от БВП-то ни.

21

До 18

преди 12 години

И в къщи всичко е SAMSUNG и мога да кажа ,че са са в голямата четворка заедно със Sony,Panassonic и LG

fallback