Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Мистерята около IPhone 5 на Apple се задълбочава, отбелязва АФП.

Специализираният сайт за нови технологии СиНЕТ съобщи, че прототип на IPhone 5 е бил забравен от служител на Apple в текила бар в Сан Франциско.

Благодарение на GPS система забравеният модел бил локализиран и специалисти на Apple се обадили в полицията, за да поискат съдействие.

Четири полицаи и двама служители на компанията обискирали къща в Сан Франциско, където предполагали, че се намира прототипът, но не открили нищо.

Не за първи път Apple се сблъсква с подобен проблем. През 2010 г. прототип на IPhone 4 беше изгубен в бар от инженер на компанията и намерен от 21-годишен мъж.

Той го продаде на сайта за нови технологии Gizmodo , който го разучи подробно и представи всичките му характеристики в интернет преди премиерата му.

Мистерията около изгубването на прототипа на  IPhone 5 в текила бара породи и съмнения, че може би става дума за нетрадиционна рекламна кампания от страна на Apple.

Новият IPhone ще е по-лек от IPhone 4. Камерата му ще бъде с подобрени функции, а операционната система по-усъвършенствана.

Очакванията са, че новото технологично чудо ще има премиера в средата на октомври.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase