Снимка: Община Купертино

Общината на град Купертино, където ще бъде и новата централа на Apple, оповести нови данни за сградата Apple Campus 2. Според данните на общината офисът ще се простира на 262 хил. кв. м, колкото 36 футболни игрища, пише германското издание Netzwelt.

Обла главна сграда с четири етажа е центърът на строителните планове. Тя се допълва от фитнес център и аудитория, която ще осигурява 1000 седящи места за бъдещите събития на Apple.

За безпроблемно паркиране е осигурен двуетажен паркинг под главната сграда с места за 2300 коли на ниво. Друг, надземен паркинг, е достатъчен за 4300 автомобила.

Новият дом на технологичния гигант ще има собствена електроцентрала и сам ще осигурява енергията за работа чрез генератор, използващ природен газ.

Централата ще има и собствени улици. Обществената улица, която води до комплекса, и вътрешните улички ще бъдат проектирани от архитекта Норман Фостър.

По негов проект 3400 позастарели дървета ще бъдат заменени с 6000 нови растения, които ще дават естествена защита от любопитните погледи, а допълнително ще има и висок зид.

Строителното разрешително все още не е издадено, но кметът на Купертино Джилбърт Уонг вече заяви, че не вижда основание за отхвърляне на плановете. Строежът трябва да бъде завършен до края на 2015 г. и по всичко личи, че няма какво да попречи това да се случи.

13 000 служители на концерна ще могат да се радват на новото си работно място, което преди това бе централа на Hewlett-Packard. Засега Apple премълчава само за планираните разходи за строежа.

Още технологични новини за технологии в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase