Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Все по-усилено се говори за сделка по закупуването на една от най-посещаваните социални мрежи в света. Според Wall Street Journal шефовете на Facebook и Google вече са започнали предварителни разговори с Twitter за евентуално споразумение.

Споменават се суми в порядъка на 8 до 10 млрд. долара. Засега обаче преговорите са в начална фаза, а източници на Wall Street Journal твърдят, че ситуацията към момента е доста далеч от постигането на сделка.

За редица експерти тиражираната сума за закупуване на сайта е абсурдно голяма. В същото време обаче има мнения, че при засиления интерес от страна на големите играчи в онлайн бизнеса, тя дори може да скочи над границата от 10 милиарда.

Тук трябва да се спомене, че интересът към Twitter расте непрекъснато и в последните седмици бяха поставени няколко рекорда по посещаемост.

Само в Япония навръх Нова година са пускани 6939 съобщения в секунда. В заключителните минути на финала на първенството по американски футбол – 4064 съобщения всяка секунда.

Сега остава да видим как това ще се отрази на цената на тази социална мрежа. Най-вероятно повече от добре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 13 години

Интересно, като няма реклами, каква е ползата...

16

Гошко Маникена

преди 13 години

Ех от умен по-умен. Събрали се Митко тираджията и Пешо дърводелеца да обясняват, че нямат facebook, щото ЦРУ ще ги следи. Кой ще Ви следи вас бе *** народеее. Световната конспирация винаги. Хората правят милиарди от сайтове, а бай *** не си дава дисагите. Съдба

15

N.B.

преди 13 години

Само факта,че има 190 милиона акаунта, генерира 65 милиона tweet-a на ден и 800 000 търсения го прави доста скъп. Има 351 служителя.А ти какъв сайт имаш? Някой, който има 1 посещение на ден и то е твоето?П.С. Научи се да ползваш пунктоация.

fallback