Снимка: БГНЕС
fallback

Най-новият експанжън за една от топ онлайн игрите оправдава прогнозите и върви към недостигани досега в гейминдустрията продажби. Mashable.com съобщава, че само в първите 24 часа след появата си на пазара World of Warcraft: Cataclysm е продаден в 3,3 милиона копия по целия свят.

Това автоматично превърна играта в най-бързо продаваната за PC. По груби сметки пък приходите за едно денонощие са над 60-70 милиона долара.

Стана ясно, че 1 на всеки 4 настоящи потребители на World of Warcraft платформата е направил ъпгрейда още в първите часове след дебюта на Cataclysm.

От mashable.com правят интересно сравнение между World of Warcraft: Cataclysm и други суперпопулярни продукти. iPhone 4 е продаден в 1,5 екземпляра в първите 24 часа на пазара. 2 милиона песни на Бийтълс пък са купени от потребителите след дебюта на творчеството на групата от Ливърпул в iTunes. Бройката обаче е достигната не за ден, а за цяла седмица.

Cataclysm предлага радикални обновления във вече съществуващия свят на Warcraft. В това число нови региони, куестове, раси, умения и бойни полета. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

red6torm

преди 13 години

Шедьовър е broodwar, Diablo 1 i 2. SC2 и WOW са просто бледи сенки на възможностите на близард (което не значи че не са добри, даже много добри игри), които вече си продадоха душите на активъжън и комерсиализма ги превзе.Абсурда е че надушиха че в ММОРПГ има много пари, възползваха се и вместо това да доведе до наемането на нови кадри за да могат новите игри да стават по-качествени... Стана точно обратното.RIP Blizzard. You will never be the same.

28

chPlayer

преди 13 години

Gamer's Rulz :)

27

az

преди 13 години

Веско , сравнение м/у 2те игри изобщо ама изобщо не може да става . Също така , за SC2 не трябва мисъл , а бързи реакции и APM . Точно в УоУ трябва мисъл . Незнам къде трябва да се ходи по 2ч. но интерпретацията на "анонимен" също я намирам за мега проста . "Това са бози създадени специално да зомбират обществото." I LOLED AT THAT !!!ps. all diamond here /в случей , че си мислиш че съм слаб на SC2 /

fallback