Калин Сърменов. Снимка: Булфото
fallback

"Сигурно назначението на директор на театъра е едно нищо на фона на всичко, което се случва в тази държава, но то е показателно за начина, по който властта работи", заяви Калин Сърменов. Актьорът, познат като Милото от сериала "Седем часа разлика" бе един от кандидатите на директор на Сатиричния театър, както и временно изпълняваше тази длъжност.

На специална пресконференция той обясни, че двойно повече зрители са гледали постановките в Сатиричния театър през първото шестмесечие на тази година спрямо същия период на 2012 г.

Oще по темата

Пред медиите Сърменов представи каква е била концепцията му за развитието на институцията, но изрази и възмущението си за начина, по който е бил проведен конкурсът за директор на Сатиричния театър, пише БТА. Преди дни избухна скандал относно конкурса, като предварително се появи анонимно писмо, че режисьорът и педагог Здравко Митков ще бъде победителят в него, припомни Сърменов.

В своята концепция за бъдещето на Сатиричния театър през следващите четири сезона Калин Сърменов посочва, че развитието му трябва да бъде разглеждано през призмата на икономическата и духовна среда. Според него през последните няколко сезона театърът е намерил онзи облик, който зрителите търсят - репертоарът да съдържа комедии и сатири, чийто главен обект е съвременността.

Важно направление в работата е откриването на млади таланти,за да се постигне повече приемственост. Жанров нюанс, който задължително трябва да влезе в бъдещите творчески проекти на Сатиричния театър, е кабарето, а класическата българска драматургия - да заеме сериозно място, пише още в концепцията на Сърменов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

До Калинка Сърменова

преди 10 години

Как работи властта, се вижда и от избирането на директор на театър - Това е единственото в което си прав Калинке. При власт в ръцете на Тиква какъв директор освен пън като Сърменов.

11

Анонимен

преди 10 години

Импотентния във всяко отношение *** на пожарникарски дупетии, да си държи кафявия език зад зъбите, че да не стане дума за злоупотребите в сатирата, докато той се правеше на директор. *** сърменов.

10

Анонимен

преди 10 години

Тоя пък какъв е ,че дава акъл ? И той като приятелчето си Буда се взеха на сериозно и се мислят за голямата работа , на ако поне малко има нещо в главата ще разбере колко е кух.

fallback