Снимка: БГНЕС
fallback

Видеоклип на дете как управлява автомобила на баща си се разпространява във фейсбук, а бащата има 4 нарушения за този случай.

"Много малко детенце в скута на баща си управлява автомобила по улиците на Владая. Каква е тази мания да се снимат как децата управляват автомобили?", коментира съветник по безопасност на пътищата към Министерски съвет по БТВ.

Бащата прави 4 нарушения по Закона за пътната безопасност. "Първо преотстъпва управлението на малката си дъщеричка, глобата е до 300 лв. Второ е без предпазен колан, детето му също - 10 точки и 50 лв, а за детето ще бъдат отнети 12 точки, защото не е в детско кошче и 50 лв. Има административна мярка за 6 месеца", обяснява съветникът.

Ако бяха попаднали в някоя дупка, ударът щеше да е фатален за детето, казва той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Lexus GX 460 V8

преди 2 месеца

Браво! И аз моят син го уча да кара и да е истински мъж. Тротинеткаджиите п-каят газ като видят мазния джип.

26

Анонимен

преди 2 месеца

На такива като този баща трябва да им отнемат шофьрските книжки доживот и, както предлага някой по-долу, да му се отнеме и детето, защото той на нищо добро няма да го научи и ще го възпита така, че когато порасне, това дете ще създава проблеми на околните. Ето това трябва да е водещата причина за отнемането на децата на подобни родители и чак на второ място да се слага фактът, че въпросният баща прави неща, вредни и опасни за самото дете.

25

Анонимен

преди 2 месеца

Детето ще прилича на баща си, когато порасне, защото той го възпитава. Така че не разбирам защо се вайкате какво щяло да стане, ако колата попадне в дупка. Ами, един бъдещ негодник по-малко, това ще стане. По-логично е да се тревожите какво би се случило, ако на детето изведнъж му хрумне да подскочи, да ритне баща си в слабините или да направи друга магария, вследствие на която автомобилът да завие рязко и за секунди да стане неуправляем, а наоколо да има хора.

fallback