Снимка: БГНЕС
fallback

Товарните автомобили в посока София се пренасочват от автомагистрала „Хемус" по път Ботевград - София. Мярката се налага по инициатива на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи (ОДМВР) - София във връзка ремонта на тунел „Топли дол" на магистрала „Хемус" и интензивния трафик на превозни средства в деня преди почивните дни, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Създадена е следната организация на движение: товарните автомобили в посока София на АМ „Хемус" се пренасочват на пътен възел „Ботевград“ към Ботевград, където по околовръстния път на града, трафикът продължава по пътя Ботевград – София.

Леките автомобили на АМ "Хемус" в посока София изчакват на интервали пред тунел „Топли дол", където периодично се пропускат, поради създадената организация за намаляване на образувалата се колона от превозни средства в посока Варна, чрез обособяване на две ленти за движение в посока Варна.

Необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, спазвайки указанията на „Пътна полиция", апелираха от пътната агенция.

Както е известно, основният ремонт в тръбите в посока Варна на тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“ на автомагистрала „Хемус“ започна на 8 ноември. При изпълнението на строителните дейности движението се осъществява двупосочно в тръбите за София на двата тунела.

Планира се ремонтът да продължи до юли догодина, когато ще се възстанови движението през тях и ще започне обновяването на тръбите в посока София.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Емо

преди 5 месеца

През две години по една година ремонт. Сладки пари падат, а ясно е, че се върши работата през куп за грош.

2

аврам бръснаря

преди 5 месеца

алтернативни маршрути от софия до ботевград1.с дилижанс през мургаш2.с файтон през бебереш3.с магарета през кремиковци4.с влака до мездра и после с каруца до орхание5.зимата с кучешки впрягове

1

Безимен.

преди 5 месеца

Доста хора се пенсионира при ремонтите на тез тунели,и още доста май ще се пенсионират докато най накрая свърши ремонта на последният от тях .Е да де после ще почне ремонта на 1 ремонтиран!

fallback