Снимка: БГНЕС

„Този въпрос няма еднозначен отговор, тъй като имаме различни сегменти в недвижимите имоти. Някои сегменти – като например готовите за нанасяне апартаменти, все още бележат ръст от 5-7% към момента. На края на годината ще имаме по-точна статистика“, обясни Ралица Ценова пред БТВ.


Тя поясни още, че при новото строителство се наблюдава задържане на цените, защото продажбите на зелено спадат. Тенденцията там се обръща, тъй като в този сегмент има силно предлагане и спад в търсенето, каза още Ралица Ценова.

Още по темата

„Купувачите вече са по-придирчиви. Когато могат да купят нещо на същата цена, но в по-хубава сграда с по-добро планиране на пространството, което дава допълнителна стойност, те избират да се насочат натам, вместо стандартното ново строителство“, каза още брокерката на недвижими имоти.


Според кредитния консултант Тихомир Тошев цените спадат единствено в малките градове. Той поясни, че цените на имотите там са ниски и те ще продължават да спадат. Тенденцията е обаче в десетте най-големи градове цените да се запазят, като най-високи те ще останат в най-хубавите квартали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase