fallback

Висшият съдебен съвет назначи съдията, който ще разследва главния прокурор.

"Това е стъпка в правилната посока по отношение на контрола на главния прокурор. Но не е най-правилният начин да се постави на правилното място не само главният прокурор, а и на останалите участници в съдебната система", коментира бившият съдия и настоящ адвокат Иван Димов в студиото на Bulgaria ON AIR.

Той изтъква, че изтеклият мандат не ВСС е проблем основно за легитимността на взетите решения.

По думите на бившия вътрешен министър Емануил Йорданов не е ясно колко ефективни ще бъдат разследванията срещу главния прокурор от гледна точна на времето: "Практиката показва, че когато едно досъдебно производство се бави във времето, шансовете му да има успешен край намаляват все повече".
Oще по темата


Пред Bulgaria ON AIR гостът заяви, че прокуратурата работи по-добре, откакто Иван Гешев не е на начело на държавното обвинение.

Двамата юристи коментираха и предстоящите промени в Конституцията, сред които разделянето на ВСС.

"Това е поредна стъпка към по-голямото отделяне на прокуратурата от съда и съдебната власт", заяви Димов.

А Емануил Йорданов определи становището на Венецианската комисия като нормална критика.

Според бившия съдия пък "тримата големи" в съдебната власт не трябва да участват по право във ВСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 6 месеца

Факта си е факт - работи (пере) по-добре. Вече има перфектно изпрани пациенти - дебелака и тиквата, а и голяма опашка от кални личности чакат за почистване...

10

Да бе,да...

преди 6 месеца

С кюлчетата на Боко -мълчание.Барселона гейт-пълна тишина.С двойното гржданство на оня фъфлещия КирУ умното-просто пак нищо...Що сме най-бедни в ЕС?

9

Анонимен

преди 6 месеца

Какво значи по добре....Сега ,дайте да се разберем....По конституция , лекар, полицай и прокурор в престъпление да не работят Сиреч,...С такова признание , ние признаваме , че те да вършели престъпления.Е.....Зансчу един може да извърши престъпление и последствие да няма А други , директно в дрънголника Машаала, афеерим, ашколсун....И това ми било държава....пфу...

fallback