Снимка: БГНЕС
fallback

Депозитите на домакинствата в България и нетърговските организации, които ги обслужват (НТООД), се увеличават с 9,8% през август на годишна база до 75,485 млрд. лв.

Депозитите на нефинансовите предприятия нарастват с 11,2% до 42,147 млрд. лв., а на финансовите предприятия - с 13,8% до 4,179 млрд. лв., сочат данните на Българската народна банка.

В края на август депозитите на неправителствения сектор възлизат на 121,811 млрд. лв., като годишното им увеличение е 10,4%. Същевременно кредитите за неправителствения сектор са за сумата от 86,218 млрд. лв. и се увеличават на годишна база с 10,8%.

Oще по темата

Кредитите за нефинансовите предприятия са с 6,1% повече на годишна база до 42,545 млрд. лв. през август, съобщи Investor.

Кредитите за домакинствата и НТООД са 36,531 млрд. лв. и се увеличават с 14,2%.

Жилищните кредити нарастват най-изразено - с 18,7 на сто до 18,49 млрд. лв. в края на август. Потребителските кредити възлизат на 16,369 млрд. лв. и се увеличават с 10,8% за една година. Другите кредити се покачват с 1,4% до 399,6 млн. лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 7 месеца

(Продължение): Не трябваше да се позвплява да има цени за "наши" и "ваши", защото през годините се видя, че някои богоизбрани си купуват имоти на доста добри цени. Това ще рече, че може да се продаде на толкова, другото е въздух, колкото и да ни убеждават, че това не е така.

10

Анонимен

преди 7 месеца

Първо на първо не трябваше да се позволява цените на имотите у нас да са във валута - първо в долари, после в евро. Нито в Европа, нито в САЩ плащат жилищата си в китайски юани или виетнамски донги, примерно. Второ, всеки реши, че като има някакъв смотан имот от соца, ще го продаде на златната цена. Плюс това една част от собствениците бутат имоти, неремонтирани откакто се е строила сградата, особено в центровете на градовете, та на тоя дето го купи да му излезе още толкова за ремонт и четвърто

9

бл.134 в Zап. парк

преди 7 месеца

Ето как се печели от войната ! Докато не дойде и тук . Свобода за Кърджали !

fallback