fallback

"Къмпинг "Нестинарка" се съвзема от случилото се на 5 септември. Все още вървят отводнителни дейности. Аз съм на този къмпинг от 99-а година и в самото начало имаше едни отводнителни дерета, които впоследствие бяха изравнени, засипани. На тяхно място в момента има построени хотели, без да се помисли, че трябва да се направи нова отводнителна система, която да поема всичките тези води, които идват от връх "Папия", коментира един от собствениците на почивна станция край "Нестинарка" Борислав Петков в ефира на  Bulgaria ON AIR.

По думите му речните корита от години не са почиствани.

"Надявам се тази междуведомствена комисия обективно да оцени причините. Оказа се, че дъждът в Царево не е бил 320 литра, както някои споменаха. По данни на Националната метеорологична служба е бил около 97-99 литра. Валежът беше интензивен, но причината за наводненията в ниските части беше Черна река, която минава непосредствено покрай къмпинга", смята Петков.
Oще по темата


Причината за събарянето на моста на републиканската пътна мрежа е именно голямата вълна, която коритото не е могло да поеме, защото е непочистено, смята собственикът на почивна база.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Не лъжете!

преди 8 месеца

Валежите са били 303 литра, това е точната информация! Собственикът на къмпинга да не бяга от отговорност чрез разпространяване на лъжи! Вероятно, същият този, за да не плаща за извозване на *** е дал нареждане на работниците си да ги хвърлят в дерето!

21

ха

преди 8 месеца

този собственик защо не е почистил тези корита, или не е негова работа ? иначе печели доста пари . пак ли държавата е виновна , А ?

20

14 съдийката

преди 8 месеца

Съдийката е била главен участник във всички тези престъпления, като всички "съдии", навсякъде. Тя най-вероятно много добре е знаела какво ще се случи и точно затова се е опитала да се изниже от опасния район, но кармата понякога работи. Рядко наистина, но се случва...

fallback