"Къмпинг "Нестинарка" се съвзема от случилото се на 5 септември. Все още вървят отводнителни дейности. Аз съм на този къмпинг от 99-а година и в самото начало имаше едни отводнителни дерета, които впоследствие бяха изравнени, засипани. На тяхно място в момента има построени хотели, без да се помисли, че трябва да се направи нова отводнителна система, която да поема всичките тези води, които идват от връх "Папия", коментира един от собствениците на почивна станция край "Нестинарка" Борислав Петков в ефира на  Bulgaria ON AIR.

По думите му речните корита от години не са почиствани.

"Надявам се тази междуведомствена комисия обективно да оцени причините. Оказа се, че дъждът в Царево не е бил 320 литра, както някои споменаха. По данни на Националната метеорологична служба е бил около 97-99 литра. Валежът беше интензивен, но причината за наводненията в ниските части беше Черна река, която минава непосредствено покрай къмпинга", смята Петков.

Още по темата

Причината за събарянето на моста на републиканската пътна мрежа е именно голямата вълна, която коритото не е могло да поеме, защото е непочистено, смята собственикът на почивна база.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase