Снимка: БГНЕС
fallback

В момента има над 500 000 невръчени наказателни постановления за шофьори. Това заяви депутатът от ГЕРБ Александър Ненков пред БГНЕС.

Депутатите приеха вчера на първо четене четири проекта за промени в Закона за движение по пътищата. Един от проектите е от Александър Ненков (ГЕРБ-СДС). Според него е нужно шофьорите, които не са платили глобите си, могат да получат фиш при заявление за друга административна услуга в общината, така че с тези промени контролът ще се завиши, тъй като нарушителите ще получават наказателните си постановления в кратък срок.

“Законопроектът мина на първо четене с консенсусно мнозинство. Трябва да се доработи до второ гласуване са тези 70% приходи, които ще останат в бюджетите на общините. Трябва ясно да се регламентира за какво да се харчат тези средства и те да бъдат насочени към пътната безопасност”, подчерта депутатът от ГЕРБ.

Oще по темата

По думите му камерите ще бъдат поставени на кръстовища. „Когато сте засечен от такава камера, това се изпраща към МВР, респективно към КАТ, от където издават наказателното постановление, което да може да бъде връчено и от общините. Това означава, че общините ще ги ангажираме много по-сериозно в пътната безопасност, превенцията и санкционирането на водачите”, поясни депутатът от ГЕРБ-СДС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Случай

преди 8 месеца

В Германия шофирах автомобил, с който возех собственика. Наближавахме малко населено място, в навлизането на което трябваше да караш до 30 км/ч. Обаче зад мен колата ме пресираше, караше плътно и не можах навреме да падна на 30 км/ч, и само чух щракването на пътната камера. След известно време дойде писмо вкъщи със снимката ми зад волана, отпечатана на хартия, карал съм с 42 км/ч пред камерата малко преди да навляза в населеното място, тогава глобата беше 15 евро. Платих ги и това е.

25

Така е, прав си

преди 8 месеца

До 16 Гадняр. На Запад изпращат уведомително писмо за нарушението по пътя до собственика на автомобила; с черно-бяла снимака от камерата с този, който е зад волана на превозното средство; нарушението, дата, час, размера на глобата; време за обяснение, ако зад волана не е бил собственика и има някакви претенции. Ако не платиш глобата и не предявиш претенции, има глоби след изничане на времето и неплащане на глобата

24

Ужас!

преди 8 месеца

До 25 Несъобразена скорост. "Ако се спазват ограниченията и пътните знаци, 100% някой ще те удари отзад." Това е най-голямата глупост и инфантилщина, която съм чел!!! То и на червен светофар може да те удари някой отзад, това означава ли, че не спираш на червено?????

fallback