26

Случай

преди 9 месеца

В Германия шофирах автомобил, с който возех собственика. Наближавахме малко населено място, в навлизането на което трябваше да караш до 30 км/ч. Обаче зад мен колата ме пресираше, караше плътно и не можах навреме да падна на 30 км/ч, и само чух щракването на пътната камера. След известно време дойде писмо вкъщи със снимката ми зад волана, отпечатана на хартия, карал съм с 42 км/ч пред камерата малко преди да навляза в населеното място, тогава глобата беше 15 евро. Платих ги и това е.

25

Така е, прав си

преди 9 месеца

До 16 Гадняр. На Запад изпращат уведомително писмо за нарушението по пътя до собственика на автомобила; с черно-бяла снимака от камерата с този, който е зад волана на превозното средство; нарушението, дата, час, размера на глобата; време за обяснение, ако зад волана не е бил собственика и има някакви претенции. Ако не платиш глобата и не предявиш претенции, има глоби след изничане на времето и неплащане на глобата

24

Ужас!

преди 9 месеца

До 25 Несъобразена скорост. "Ако се спазват ограниченията и пътните знаци, 100% някой ще те удари отзад." Това е най-голямата глупост и инфантилщина, която съм чел!!! То и на червен светофар може да те удари някой отзад, това означава ли, че не спираш на червено?????

23

Реалист

преди 9 месеца

Защо не ги изпращат по пощата на адрес, както е в другите държави и едномесечен срок да се плати глобата, след което да се начислява лихва с всеки изминал ден?!

22

Несъобразена скорост

преди 9 месеца

Или глобявате всички или никой, при несъразмерно висока глоба следва обжалване и протакане, докато изтече тригодишната давност. Ако се спазват ограниченията и пътните знаци, 100% някой ще те удари отзад.

21

Анонимен

преди 9 месеца

За да има толкова невръчени глоби има двама виновни - главният секретар на МВР и министърът на МВР. Те са тези, които трябва да организират работата. Може да удържите сумата за глобите от заплатите им, а ако не стигат от бюджета на МВР. Така де, поне нещо да ги мотивира да работят.

20

КАКВО ПРЕЧИ :

преди 9 месеца

..ГЛОБИТЕ ОТ КАТ ---ДА СЕ СЪБИРАТ ЕЛЕКТРОННО И НАТРУПВАТ ВЪРХУ ДАНЪКА НА КОЛАТА, ЗА ПЛАЩАНЕ В КРАЯ НА ГОДИНАТА С ЯКА ЛИХВА -/СЛЕД ОПРЕДЕЛЕН ПЕРИОД НА НЕПЛАЩАНЕ/!??????????????????ЩОМ ИЗВИНИТЕЛНИТЕ БЕЛЕЖКИ НА УЧЕНИЦИТЕ ЩЕ СЕ ИЗВЪРШВАТ "ЕЛЕКТРОННО" ЗАЩО И ГЛОБИТЕ ДА НЕ СА "ЕЛЕКТРОННИ"....ХА,ХА,ХАААААААААА

19

СМЕХ...

преди 9 месеца

ТОВА "СОЦИАЛНА ГРИЖА ЛИ Е" ---ДА НЕ ТЪРСИТЕ ГЛОБИТЕ ОТ КАТ, НАПРАВЕНИ ОТ НАШИТЕ ХОРА НА "ПАРТИЯТА"...ХА,ХА,ХААААААААА.....ТОГАВА ОСТАВА ДА ПРИЗНАЕМЕ И "КУ"ВЕНЛЪКА"----ЗА СОЦИАЛТА ДЕЙНОСТ!!!!!1

18

САМО ПИТАМЕ:

преди 9 месеца

У КАТ ВСИЧКИ ЛИ СА ТОЛКОВА ЗАДРЪСТЕНИ И ПРОСТИ , ИЛИ ИМ СЕ НАРЕЖДА ОТГОРЕ ДА НЕ СИ ТЪРСЯТ ГЛОБИТЕ ---НА "нашите момчета" ..... И АКО ТОВА НЕ Е "КОРУПЦИЯ НА ДЪРЖАВНО НИВО"--- КАКВО Е ТОГАВА???!!!!!!!!!!!!!!!!

17

7

преди 9 месеца

Простотии на квадрат! Как пък (иначе гадните) ЧСИ-та успяват да намерят , връчат и съберат задължения, а КАТ - не може? Въпросът е риторичен.А противоконституционната практика да ти ограничават права заради административно безсилие трябва да бъде прекратена незабавно! Пример - не те пускат да минеш границата ако не си платил глоба?!?! АЛОУУУ? Помните ли тая (за пореден път ГЕРБерска) простотия? Никога повече ГЕРБ!Всички простотии в политиката са следствие от техните действия (РР,Вгъзр)

16

Анонимен

преди 9 месеца

България е на първо място в галактиката по брой шуробадженакорушветчийски корумпирани трудоустроени ceлuнчuта на глава от населението. Като по данни на НСИ, когато протестират за пари и чорапи, престъпността рязко спада.

15

99

преди 9 месеца

пак някоя калинка. общината не може да ме принуди да получа фиш, и не може да ми откаже обслужване, защото нарушава конституционните ми права! Освен това какво общо има ваденето на скица за имот с пътната безопастност?

14

Гадняр

преди 9 месеца

В чужбина защо няма невръчени глоби? Изпращат ти писмо по пощата на адреса вписан в шофьорската книжка. Ако ме я платиш до определен срок ти я търсят с бърза съдебна процедура. Ако пак не платиш, данъчното директно си дръпват сумата от следващата заплата.

13

Анонимен

преди 9 месеца

Слабо ме вълнува кой минал със 70 при ограничение 50- това не е нарушение, а някаква хранилка. Искам ефективен контрол над бедняците с немски 10+ годишни бракми. Това са най-наглите шофьори. Предреждат се по светофари, наглеят, държат се нетолерантно. Използвам думата "бедняци", защото най-толерантните шофьори, които виждам и познавам са като мен- с нови премиум автомобили, образовани, заможни, кадърни, без комплекси на пътя.

12

Офф

преди 9 месеца

Има поне 10 начина да ти връчат глобата и още повече начини да ти я съберат. Стига да има желание. В другите страни много отдавна са открили топлата вода. Тук пак умуват. Симулират дейност. Важното е да върви заплатата.

11

Ано

преди 9 месеца

Tия ептяти са съвсем откъснати от действителността. Аз не съм стъпвал в общината от пет години поне. ѝЩе ме чакат още поне 10 да ми връчан НП-ето.

10

Гербава мафия

преди 9 месеца

Гербавият кмет на Трън сгази дете и гербавата полиция изкара че детето се е блъснал само в джипа му. Веждичката кьотук пиян катастрофира с баничарка та си - гербавите му за секретиха пробата. Кристан Николов. Семерджиев. Гербавите си прикриват техните джигити

9

Анонимен

преди 9 месеца

А на самите депутати всички фишове се заличават, както ДАНС манс и подобни. Всички трябва да са равни пред закона и тогава може нещата да потръгнат.

8

К9

преди 9 месеца

До 8Ами не е точно така! Преди месец ме снима камера на бул. Сливница в София. Широк булевард, 11 вечерта и почти никакво движение. Ограничението е 50 км/ч., а аз съм се движил с 66 км/ч. Това не е обясно каране, но си е нарушение и аз автоматично влизам в статистиката на нарушителите. Никога не шофирам бързо и рисково (а мога, защото доста години се състезавах по ралита), но ето, че понякога се случва човек да стъпи накриво, макар и с малко.

7

Кире

преди 9 месеца

Какво по-нормално има от това да ти връчат глобите. По какъвто и да е начин.