Снимка БГНЕС, архив
fallback

26-годишна родилка от Сандански почина в реанимацията на МБАЛ-Благоевград.

Жената е постъпила в болницата на 28 юли в тежко състояние, с развита инфекция. Ден по-късно се наложило да се направи секцио и лекарите са изродили здраво момченце с тегло над 3 кг., което е второ дете за майката.

Тя веднага е преместена в реанимация, интубирана е и лекарите се борели за живота й дни наред. Не е било възможно да се транспортира в София, заради това е извикан професор от столицата за консултация, но във вторник жената е починала, пише "24 часа".

Според лекарите жената е постъпила в болница с висока температура в недобро състояние и с тежка инфекция, вероятно сепсис. Категорични са, че раждането не е в основата на смъртта, настъпила 10 дни след него.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 9 месеца

Горката жена. Бог да я помилва и прости. Представям си колко се е молила за маничето си, здраво се е родило. Слава на Бога! Спрете да гадаете какво се е случило. В болницата вливат няколко антибиотици наведнъж, тук явно организмът е бил слаб, особенно след раждането.

14

Лекар ихтиманец

преди 9 месеца

Здравеопазването извършва геноцид и моите колеги си мълчат, дори и да се възпротивът - нямат подкрепата на прогнилия душевно народ. При него прародители купуват на 18 годишни внуци бмв за подарък. Егоизма ще съсипе българския дух!

13

До 1

преди 9 месеца

Успокой топката! Пий една вода! Точно вие, страхливите антиваксъри надъхвате народа да не търси лекар навреме. Изпихте маса антибиотици за 3 години със самолечение за ковид, криейки се, сега и бактериите вече не са чувствителни на антибиотици.

fallback