Снимка: БГНЕС

Приключиха ремонтите на АМ „Тракия“, които предизвикаха километрични задръствания през изминалите няколко дни. Това съобщиха от АПИ. Ремонтните дейности по магистралата, в участъка между Карнобат и Българово, вече са приключили, казват от агенцията. Между 31 юли и 2 август, в двукилометров участък е фрезована настилката и е положен нов асфалт.

Още по темата

На въпрос на БНР защо това се случва в разгара на летния сезон, от АПИ коментираха, че са били наложителни за „подобряване състоянието на активната лента на автомагистралата и осигуряване на безопасността на движение“.

Завършил е и ремонтът на пътното платно при 316-ти км в посока София. Отстранени са щетите по пътната инфраструктура, нанесени при произшествието с камион, при който товарът му се разпиля на платното. В отсечката вече са възстановени около 48 м ограничителни системи в двете посоки на средната разделителна ивица. Не са планирани ремонтни работи на автомагистрала „Тракия“ в област Бургас до края на летния сезон, допълниха от агенцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase