Снимка: БГНЕС
fallback

Две деца избягаха от детска градина в град Берковица, без персонала да забележи липсата им, съобщава bTV. Случаят е от 31 юли.

Момичета на 4 и 6 години напуснали учебното заведение, като това останало незабелязано от учителката, която била на смяна.

Към обяд родител на едно от децата установил, че раничката на детето му е пред дома им, но то самото липсва. Незабавно бил подаден сигнал и започнало издирване. В крайна сметка двете деца били открити невредими да се разхождат край училище в Берковица. По случая тече проверка.

"Важното е, че децата са намерени и са здрави, оттук насетне да видим какво ще се случи с ръководството на детската градина, с отговорността, която трябва да поемат, това, че са били повече деца, не означава, че не носим отговорност", заяви кметът на Берковица Димитранка Каменова.

Директорът на детската градина Илонка Славкова посочи, че това не е изолиран случай, тъй като такива инциденти се случват в цялата страна. Тя увери, че са взети мерки да не се стига до друг подобен случай. По думите й на виновния персонал ще бъде потърсена отговорност.

Родителите на избягалите деца са подали жалби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Случаен минувач

преди 9 месеца

Къде е новината!?

34

До 34

преди 9 месеца

"а камери и аларми на входа оти няма а???" ----------- Какви камери и аларми бе, шопе? През соца като нямаше такива екстри, нито мобилни телефони и смартчасовници, нито пък Агенция за закрила на детето, как оцелявахме? Само по един начин - още в детската градина ни учеха на правила и от нас се търсеше отговорност за спазването им, не от учителите. И родителите ни пердашеха нас, не биеха учителите. Така се става човек. А сега??? На 15 вече се друсат, на 18 стават престъпници, но им викат "деца".

33

Анонимен

преди 9 месеца

а камери и аларми на входа оти няма а???

fallback