Снимка: БГНЕС
fallback

Трудно е да видим намаление на цените на жилищните имоти до края на годината, въпреки че продължава да се отчита спад в броя на сделките за първата половина на годината. Това основно ще зависи от лихвените равнища. Това каза председателят на Националното сдружение "Недвижими имоти" (НСНИ) Добромир Ганев, съобщи БТА.

Цените на наемите не се очаква да претърпят съществена промяна през септември - октомври, когато започва учебната година за студентите, защото още от миналата година наемодателите започнаха да коригират договорите с инфлационни клаузи, допълни експертът.

Oще по темата

Според него с влизането на България в еврозоната има вероятност наемите да поскъпнат заради интереса на чуждестранни компании към преместване на екипите си у нас.

На пазара на ваканционни имоти основните играчи остават българските граждани, като особено активни са купувачите, които работят в чужбина и са в началото на кариерата си, както и българите, които са в края на трудовия си път и правят инвестиция в имоти за старини или за децата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

дедо Ташунко

преди 9 месеца

В Бавария тръгнаха плавно отново нагоре. Единствената защита срещу инфлацията е недвижим имот. Който си има пари, де. На другите им е все тая!

14

Презастрояване София

преди 9 месеца

А качеството на "новодошлите" от провинцията в течение на 20 г. е под всякаква критика.Кучета торти. Гълъби, хвърлят мухлясали храни - торти. Хранят и развъжда по 20 бездомни котки - *** огпадъци от развалени храни. ПлъХове излизат от шахтите. По тротоарите бълхи, в градините кърлеЖи. Това чудо го дишаме. Не знам кой нормален човек, няма да си купи къща и да избяга от гетото София.

13

Презастрояване

преди 9 месеца

Всичките ми изложения отидоха, имах 3., сега гледам телевизора на съседа. Ужасно е. 20 години в едно каре от 800 метра постоянно се строи. Тъкмо починеш от камиони, бетоновози, рязане на дървета, прахови замърсяване и започва нов строеж. На цялото това безумие данъците и таксите ще се качват. Окачили сме щори като затворници, не можем да отворим прозорец, всичко се вижда, съсипаха София от алчност. Единственият квартал, незастроен изцяло е Иван Вазов до входа на Южняка, ичастично и него застрои

fallback