Снимка: БГНЕС
fallback

„Такъв тип меса се продават на грамаж, защото в магазина цената им за кг стига до 400 лв.”. Това заяви Ричард Алибегов - председател на Българската асоциация на заведенията, в ефира на Нова Нюз.

Участието му е по повод случая с платени около 500 лв. за три стека в заведение на нашето Черноморие. Според него клиентът се опитва да си прави реклама за сметка на заведенията.

Oще по темата

Антоан Атанасов от Асоциация "Активни потребители", който също бе в студиото, каза, че много малко са инспекторите на потребителската организация. Това забавя проверяването на отделни случаи.  

По повод думите на депутата Станислав Балабанов от ИТН, че са предприети стъпки към връщане на ДДС за заведенията на 20 процента, Алибегов се разсмя. Той потвърди, че са имали среща с депутати от ИТН по повод предложенията в Бюджета. Целта на срещата е била лобиране да не минат на второ четене предложенията за касовата бележка, за заплащане на заплатите в сектора само по банков път.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

69

Анонимен

преди 9 месеца

До У лидало имаДаже по телевизията ги имаше снимани вакуум-опаковани стековете с етикет и грамаж и т.н. пише селектиран Блек Ангъс внос от САЩ, пише и фирма вносител с телефон, срок на годност (до 2024) и т.н. чете се отлично етикета. Ако нещо те съмнява звъниш там и питаш. Има хладилна витрина от където си избираш стека, който да ти изпекат.

68

Дон Педро

преди 9 месеца

Задължително трябва да се върне 20% ДДС на ресторантите! Вече няма Ковид - епидемия! Защо трябва да са по-облагодетелствани от други сектори които са в по-голяма нужда от тях!

67

У лидало има

преди 9 месеца

Стек рибай за 15 лв сфине са тия 600 лв за 3 паржоли като са ги копувал и от там в най добрия случиш а в най лошия от никой битак на който ХЕИ те и добре дошло кой ще ти поръчва от чужбина специални стекове кво ти правите на балъци скапани мутри!

fallback