"Свикнахме в последните две години да се будим с нови доставни цени. Всеки производител си имаше своето обяснение за вдигане на цените. Никога не сме успявали да компенсираме загубата от вдигането на доставните цени. Една част от загубата я слагаме в надценката, другата част е от печалбата. Не си представяйте, че кафето ще стане 3 лв., ако струва 2 лв. в заведението.

Още по темата
В България пием най-евтиното кафе, средната цена е около 2 лв. В Европа за 1 евро няма почти никъде", заяви председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов пред Bulgaria ON AIR.

"Всеки понеделник получавам имейли от всички доставчици: "Много съжаляваме, 5-10% нагоре". А ние не можем всяка сутрин да правим ново меню. Досега няма увеличение на цените. Хората очакват от нас да върнем продажните цени от 2019 г. Да де, ама отзад никой не връща цената", посочи Алибегов в студиото на "България сутрин".

По думите му предишният служебен кабинет не е направил абсолютно никакъв анализ на случилото се с ДДС-то. В същото време НАП отчита дисциплиниране на сектора.

Ресторантьорите изразиха резерви към новия министър на туризма Зарица Динкова, тъй като, по думите на Алибегов, тя няма нищо общо с туризма и не е експерт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase