fallback

Семейство плати 650 лв. в ресторант във Варна. Това стана ясно от видео, публикувано в социалната мрежа Facebook.

От тях 490 лева били за три пържоли.

Хората не обърнали внимание, че цената на грамаж. Причината за високата сметка била, че месото е било много специален сорт. 100 грама стрували близо 35 лв., а трите пържоли били 1400 грама и така се оказало,че стрували цели 490 лева.

Туристите осъзнали това, когато дошло време да платят.

"Ние ще фалираме тука. Повече на море няма да идвам", констатира с почуда мъжът, докато плаща.

"Крава ли ядохме", продължава мъжът. В края на видеото се разбира, че служителката в ресторанта е предупредила семейството за ценообразуването, но изглежда е останала неразбрана.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

523

Анонимен

преди 9 месеца

Тая простотия е шарено месо от ребра. "Рибай" стек: https://en.wikipedia.org/wiki/Rib_eye_steak

522

Анонимен

преди 9 месеца

До АнонименСтекът е от сертифициран Блек Ангъс внос от САЩ. От какво точно животно и порода е месото и от коя част на тялото оказва огромна разлика в цената и не може така на хартия да ги сравняваш. Иначе цените на същото месо у нас е подобно, че и по-ксъпо в други места у нас.

521

Анонимен

преди 9 месеца

Проверих цената на рибай стек в Hawksmoor Seven Dials, Лондон до Ковън Гардън. Стека е 400 гр - 42 паунда, около 94 лева, т.е. 3 стека са към 300 лв. На тези стековете са били малко по-големи с 200 гр и са платили 490 лв., което е почти 200 лв разлика. Така че явно във Варна на плажа е по-скъпо да се яде рибай стек и по-добре идете го яжте в Лондон. ;-) Сигурно и по-добре ще го приготвят. Сервитьора би трябвало да пита каква степен на готовост предпочита клиента.

fallback