Снимка: БГНЕС
fallback

Изравнителните сметки не са фактурирани, има само справки до момента. Неяснотата идва от това какъв данък ще се начисли. Средата на август ще бъдат калкулирани, тогава според законите на счетоводството, този, който е платил по-малко по време на отоплителния сезон, ще плати 20% ДДС. Тези, които са платили повече, ще платят сега 9% ДДС. Това каза инж. Кремен Георгиев от Асоциацията на топлофикациите за Нова Нюз.

Oще по темата

Адвокатът Данчо Стоянов обясни, че "Топлофикация" не издава фактури. "Къде се отчитат, след като не е в НАП? След като съм платил по съобщения по фактури, те ги анулират, няма данъчно събитие - така безлихвено се кредитира "Топлофикация". Те са длъжни на всички, които са си плащали, да платят ДДС когато са получили плащането. Има образувано такова дело, както и разпитани колеги, подаден е сигнал до прокуратурата", заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 9 месеца

Кокорчо е виновен, защо върна ДДС-то на бедните хора които не им стигат парите за нищо, а остави 9% на алчните ресторанти които вече продават пържоли по 600 лева?

9

.!.

преди 9 месеца

значи от как махнах и радиаторите и спрях топлата вода в апартамента от тогава плащам само по около 200 лв. на месец за топлофикация! Летните месеци плащам по малко около 100лв на месец! Минаваха 3 комисии при мен да ме гледат дали не им крада нещо! И не намира и не намират! В един момент подавах по няколко молби на месец като не получавах отговори ни на една! и спрях да плащам! казах им, че могат да ме рекетират само с 20лв на месец! повече няма да им дам! от тогава НЕ плащам! вече над 17г.

8

Анонимен

преди 9 месеца

Дране до кокал.

fallback