Снимка: БГНЕС
fallback

Безработицата намалява, а средната заплата се увеличава, показват последните данни на НСИ. За първото тримесечие на тази година се отчита 4,4% безработица. В същия период на миналата година тя е била с половин процент по-висока.

Oще по темата

Всяко трето промишлено предприятие към днешна дата посочва недостига на работната сила като фактор, който затруднява дейността му.

На този фон заплатите у нас растат. През март средната работна заплата е 1953 лв., като се повишава с 16,3% спрямо март миналата година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

Анонимен

преди 10 месеца

До Чочко : И какъв е извода? Работи там, където плащат! Вместо да гледаш кой колко взима, направи така, че ТИ да изкарваш повече. Интернет е пълен с безплатни материали, с които да се образоваш. В капитализма е така - една стока (труд) се цени повече от друга.

53

Чочко

преди 10 месеца

Поредната смешна статия. Колко хора, които не са ай ти специалисти, в енергетиката и във фармацефтичния сектор взимат над 3000 лева бруто, като ги осигуряват на реалните пари. Това са около 2300 чиста заплата. Мога да добавя Йетел, А1 и Виваком и централите на големите банки. Само тези места. За съпорт дават между 1800 и 2300 чисто и караш нощни. Заплатите в София извън тези места са макс 1800 лева. Това много пари ли са?

52

Анонимен

преди 10 месеца

Аутсайдерите знаят всичко и са експерти по всички въпроси. Успелите хора не спират да учат цял живот.

fallback