Снимка БГНЕС
fallback

В урбанизираната територия на община Царево се забранява движението на тротинетки по пешеходните улици и алеи, градските градини, площадите, детските и спортни площадки.

Забранява се движението им и по тротоарите, с изключение на маркираните тротоарни велосипедни алеи.

Деца под 14-годишна възраст нямат право да управляват тротинетки.

Кметът инж. Георги Лапчев обясни пред Нова нюз, че мерките са взети с оглед предотвратяване на инциденти.

"Има все повече оплаквания от инцидент със случайно преминала тротинетка. Майките и възрастните хора се притесняват. Царево се пълни с туристи, тротинетките могат да пречат на спокойствието им", каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 11 месеца

Закон за движение по пътищата. Чл. 80а. (Нов - ДВ, бр. 60 от 2020 г., в сила от 07.07.2020 г.)...(3) Минималната възраст на водача за управление на индивидуално електрическо превозно средство е:1. шестнадесет години - по велосипедна инфраструктура и по пътища и улици с максимално разрешена скорост до 50 km/h;2. четиринадесет години - само по велосипедни алеи..пише си всичко...

11

Анонимен

преди 11 месеца

Аз съм ЗА да се забранят напълно. Нямат място и на велоалеите, които на много места за изградени в средата на широките тротоари (в Пловдив има такива).

10

Анонимен

преди 11 месеца

До 9 - Говорим за "електрически тротинетки". Да си карат, ако искат онези другите. Най-много да се засили и да мине 3 метра с 10 км/ч. Ама тея машинки, особено ако не са ограничени, с някое леко дете отгоре, може да вдигнат 50-60 км в час.

fallback