Снимка: БГНЕС

Юни започна с високи температури, но и много бури и градушки в различни части на страната.

Синоптикът Петър Янков каза за зрителите на Bulgaria ON AIR, че и днес ще има силни гръмотевични бури в на места - в Кюстендил Дупница, Пасарел, Пазарджик, Пловдив. Утре отново се очакват такива - в централните части на страната. Има условия и за градушки.

Синоптикът посочи, че от петък ще има повече слънце и превалявания главно в планинските райони. В събота времето ще бъде подходящо за високопланински туризъм и посещение на нашето Черноморие. Температурата на морската вода рязко се повиши, обърна внимание Янков в ефира на "България сутрин".

От думите на синоптика стана ясно, че през страната ни преминават слаби атмосферни смущения, които съвпадат с дневния ход на увеличение на облачността. България се намира на границата между топли и студени въздушни маси.

В края на седмицата се очаква условията за гръмотевични бури да се понижат. В събота и неделя температурите ще бъдат малко по-ниски - около 30 градуса, ще има по-малко условия за валежи.

"Топлото време без валежи ще продължи до първата половина на следващата седмица, когато отново се очакват валежи. Юни ще бъде по-топъл от май", завърши Янков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase