Снимка: БГНЕС
fallback

България обмисля да заведе арбитражно дело срещу „Газпром“ по повод спрените доставки от руската страна през 2022 г., съобщи служебният министър на енергетиката Росен Христов.

Oще по темата
В момента се изготвят анализи и внимателно се следи какво се случва в другите държави по казуса и се прави подготовка именно за движение в това направление, обясни той.

Енергийният експерт Красимир Манов смята, че Христов е претърпял обрат, тъй като в началото служебният кабинет е имал друга позиция.

"Новият министър трябва да бръкне надълбоко и да види за какво става въпрос. Не мисля, че „Газпром“ имат каквато е и да възможност да спечелят делото, защото става дума за недоставяне определени физически количества природен газ по абсолютно изряден договор. Мисля, че ще ги осъдим, но е отделна тема дали ще платят. Ние ще сме от последните, които ще заведем дело. Предполагам, че делата ще завършат в полза на европейските корпорации и държави'', обясни Манов пред Нова Нюз.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Олимпий Панов

преди 11 месеца

Абе направо за трилиони ще ги осъдим кви са тия смешни милиарди)))

15

Анонимен

преди 11 месеца

Ще осъдите Deдовия.

14

Анонимен

преди 11 месеца

Поредната смешна партенка. Доставките са спрени, защото предателите на България спряха плащанията. И от престъпленията им страда българският интерес.

fallback