Снимка: БГНЕС
fallback

Цените на имотите се стабилизират след рекордните нива от миналата година. Жилищата, които престояват на пазара повече от месец, дори поевтиняват с между 5 и 10%, твърдят експерти.

"Нова тенденция на пазара на жилищни имоти е отказът на строители да продават "на зелено", за да вземат по-висока цена впоследствие.

Oще по темата
Това съвпада и с поведението на част от купувачите, които заради многото случаи на предоговаряне на условията по вече сключени предварителни договори през миналата година изпитват несигурност към имотите в начален етап на строителство", казва Димитър Христов - мениджър недвижими имоти.

"Това, което видяхме миналата година, вследствие на тази инфлация, голяма част от купувачите се преориентираха и решиха да закупуват имоти, които са с довършителни работи и обзаведени. Това, от една страна, вдигна средната цена на квадратен метър, но за тях дава едно спокойствие да си спестят този стрес от това колко ще им струва крайната цена на жилищата", допълни той, цитиран от БНР.

През миналата година в София са реализирани 34 000 сделки. Най-търсени са тухлените жилища, на средни цени от около 2000 евро на кв.м.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

84

Анонимен

преди 1 година

Май клиентите спряха да купуват, много почнаха да ги изнудват, подписваш договора на зелено и се почва после индексация, скачания на материали дрън дрън та пляс. Познат построи в Германия къща, колкото му пишеше в договора това плати, със скачането на материалите беше за сметка на строителя. В България защо не е така?

83

Ганчо съм пак

преди 1 година

Ашколсун. Много ИТ-та, много големи заплати ама калпава работа. От Бай ти _Г_аня_ нема кой да взема по-голяма заплата. Такива ИТ-та с по 10к заплати ги хапвам на закуска и не си правете труда да ми отговаряте, щото много добре ви знам аз манталитета на селянчета пренесли се в Софето. Бай ти Г_а_н_я_отдавна е прескочил Шенген и работи само в евро и гущери. А такива ИТ просячета само могат да ми развалят реномето дето съм го градил с години по света.

82

Ганчо съм бе стига с

преди 1 година

*** съм бе стига си ме трил. *** трие коментарите и манипулира мненията. Срамота!!!

fallback