Снимка: БГНЕС
fallback

След разпореждане на Министерски съвет започнаха проверки по хранителните магазини срещу изкуственото завишаване на цени.

Oще по темата
Инспекцията започна от Бургас, съобщи БНТ.

Изненадващо инспектори на Комисия за защита на потребителите, Агенцията по храните и НАП влязоха в една от големите търговски вериги.

Основната цел е да се провери спазват ли се оповестените промоционални цени на някои продукти и дали умишлено на са били оскъпени преди това.

Иззети са произволни стоки, на които ще бъде проверена цената преди и след промоцията. Глобите при открити нарушения достигат до 50 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

ЗАТВАРЯЙТЕ

преди 1 година

ИМ МАГАЗИНИТЕ-ТОВА Е МНОГО ВЪЗПИТАТЕЛНО

56

Анонимен

преди 1 година

И какво ще проверяват тези. Нали сме уж някакъв съюз! Ако беше така щеше да има някакво уеднаквяване на цени. Как може най-бедната дтрана да има най-високи цени. Редно е цените на всшчко да не са по-високи от средните за еврогеята. Тога проверявайте,ама всичко е бош лаф. Това е истината.

55

Анонимен

преди 1 година

Какви промоции,какви оскъпявания!? Само за това ли ще са "глобите"???? Ако изобщо има проверки,то трябва да се състоят в това: ПРЕДСТАВЯНЕ НА ФАКТУРАТА ПРИ ПОЛУЧАВАНЕ НА СТОКАТА,СРАВНЕНИЕ С ЦЕНАТА НА РАФТА И ДА СЕ УСТАНОВИ ДАЛИ НАДЦЕНКАТА Е В ЗАКОННОТО ПОЗВОЛЕНО ЗА ВСИЧКИ ТЪРГОВЦИ И ВИДОВЕ СТОКИ И УСЛУГИ !

fallback