Снимка: БГНЕС
fallback

Лекарката от Спешна помощ във Враца д-р Диана Димова бе уличена, че е била употребила алкохол докато е оказвала помо след катастрофата,при която загина тригодишно дете.

"Нямам никаква представа как се е получила тази положителна проба. Вече бях с хипертонична криза и ми бяха направени инжекции по повод сваляне на кръвното налягане", разказа пред bTV д-р Димова.

Близки на детето твърдят, че линейката се е забавила, а д-р Димова е била пияна. От полицията потвърдиха, че пробата ѝ с дрегер за алкохол е положителна. Инспекторите започват проверка в спешното отделение на Враца.

Колата, в която е пътувало детето, се е обърнала в дере, след като е поднесла на мокрия от дъжда път. Шофьорът е карал с висока скорост – над 100 км/ч, не е употребил алкохол или наркотици. Детето не е било в столче, а в ръцете на майката.

"Аз съм с високо кръвно и пия лекарства, които са съвместими с повишаване на кръвната проба. Дрегерът, който е направен в центъра отчита и стари проби", добави д-р Димова.

Oще по темата
От Спешния център във Враца твърдят, че са били на място 5 минути след подаването на сигнала.

"Вече имаше много хора. Всеки викаше, че детето е мъртво. След нас дойде полиция и Гражданска защита", обясни пред Нова тв Диляна Йорданова, колежка на обвиняваната лекарка.

Геновева Георгиева също присъствала на мястото. Тя обясни, че детето вече е било загинало.

"Отидох на място, видях, че детето е затиснато под ламарините на автомобила. Помолих полицаите да помогнат, да вдигнат колата, за да го извадим. Детето нямаше жизнени показатели. Д-р Димова съдействаше в линейката. Моята работа е да й включа монитора, тя да провери има ли сърдечна дейност детето. Това правеше", обясни Диляна Йорданова.

Медиците казват, че са в шок от положителната проба за алкохол на колежката си.

"Не сме я виждали да пие алкохол. Предният ден вдигна кръвно", обясни Диляна Йорданова и потвърди, че на докторката са дадени лекарства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Анонимен

преди 1 година

Селянина трябва да помпа за друго дете. Ако го опандизят, няма да може да се реализира.

39

Анонимен

преди 1 година

Лекарката каза, че изобщо не употребява алкохол. Има вероятност положителната проба да е заради някакви медикаменти, това ще се докаже. Иначе, съвсем ясно е кой е виновен за смъртта на детенцето. Дори не е било обезопасено.

38

Захо

преди 1 година

Не плащат здравни осигуровки,но дружинно се изучили да викат срещу свестните доктори.Птеди 40 години ги гонеха от всякъде,сега заплашват .От километри мирише на набеждаване на друг човек!

fallback