Снимка: БГНЕС

В тежка катастрофа вчера край Враца загина 3-годишно дете, а по-късно близките му се усъмниха, че лекарката, пристигнала с първата линейка на мястото на инцидента, е била пияна.

Подозренията им се оказаха верни - медицинското лице е дало положителна проба за алкохол, съобщават от БНТ. От полицията потвърдиха, че пробата е взета с дрегер, но не уточниха промилите.

Още по темата

С резултатите е запознато ръководството на Спешния център в града.

Очакват се и резултатите от аутопсията на 3-годишното дете, което ще даде яснота къде е настъпила смъртта и дали е възможно да бъде спасено от медиците, както твърдят близките на семейството.

"Да взета е проба за алкохол, резултатът е положителен и с този резултат е запознат ръководството на спешния център. Подробности ще научите от спешния център", каза Красимир Василев - говорител на ОДМВР, Враца.

"Новината ни потресе. Никога не съм очаквала такова нещо от д-р Димова. Бяха уведомена, че е отказала проба, оказа се ѝ е направен дрегер, за който бяха уведомен към 10 ч, тази сутрин от ОД МВР- Враца, пробата е положителна. При така стеклата се информация ще подходя с цялата строгост на закона. Д-р Димова ще бъде уволнена", каза Д-р Галина Лещарска - директор на ЦСМП, Враца.

Коментари Напиши коментар

154

лекар

преди 2 месеца

Сериозният проблем е,че след няколко години няма да имаме никакви лекари.Професията ни стана нежелана от младите хора.

153

Анонимен

преди 2 месеца

малко е бил боя... още може

152

Край

преди 2 месеца

Българите се ромализирме. Оня къде го отрепаха малолетните от видинско беше им продавал домашна пърцуца. Тая пък докторка на работа пияна. След 30г. няма да има бели и кафяви, а светло кафяви и ще настане интеграцията.