Снимка: БГНЕС
fallback

Шофьорите, на които им предстои пътуване в Южна България, да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, напомнят от Агенция „Пътна инфраструктура“(АПИ).

Силен вятър и значителни валежи от дъжд се очакват в областите Смолян, Кърджали и Хасково, както и в района на Благоевград, и при понижение на температурите се увеличават предпоставките от поледици. Слаб сняг превалява на проходите „Превала“ „Пампорово“, както и на „Петрохан“.

Oще по темата

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, като спазват необходимата дистанция, да не предприемат резки маневри. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.

Още привечер се очаква сняг да завали на места по високите полета на Западна България и Предбалкана, а в Горнотракийската низина и Източна България валежите ще са от дъжд, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология(НИМХ). На отделни места в югоизточните райони от страната количествата ще са значителни. Вечерта в сряда валежите ще отслабват и постепенно ще спират.

За вторник е обявен оранжев код за значителни валежи и за силен вятър в три области на страната - Смолян, Кърджали и Хасково.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

За шофьори и скиори

преди 1 година

АПИ предупреждава: когато вали дъжд и сняг, дупките се пълнят с вода(сняг) и не се виждат, сняг няма да чистим, така че карайте внимателно и си купете новата намалена винетка, на невероятната цена от 87 лева.

1

Анонимен

преди 1 година

Хапе да, си оправят дупките че колите вече не им остана, здрава, част по хода,

fallback