Снимка: БГНЕС
fallback

Зависимостта от енергийни ресурси от Русия дълго време трябва да се преодолява, тъй като беше допуснато да има твърде голяма зависимост и не може да очакваме тя да отпадне толкова бързо, това каза Антон Иванов от Български енергиен форум в студиото на Нова Нюз.

През 2022 се осигури достатъчно инфраструктурни възможности да се правят доставки от различни от руските петролни и газови източници, въпреки че за тези възможности говорихме много дълги години.

Oще по темата

България вече има изградена инфраструктура, въпросът е откъде ще бъдат доставките на газ, посочи той. „Никой не може да каже какъв е газа. И в момента в България се доставя руски газ. Не това точно е проблемът, а в това  дали сме надежден партньор за държавите от ЕС. Очевидно има възможности  да се правят търговски сделки между частни субекти“, посочи Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

ИСКАМЕ...

преди 1 година

да сме зависими от богати и честити хора , като ЕС И Турция----а не от ПИЯНИЦИ мародери, УБИЙЦИ на руската ПРОСТОТИЯ!

50

Мразим Русия

преди 1 година

Защото нищо не печелим от нея --- А само им робуваме за "без пари"....откакто сме в ЕС и НАТОживота в България е като на ЗАПАД и магазините са"КОРЕКОМИ"!!!НЯМА да се връщаме пак в руската МИЗЕРИЯ и простотия!!!!

49

През...

преди 1 година

Румъния, България и Турция минава разлома на земната ***----ЩОМ има газ в Турция и Румъния , ЗНАЧИ ИМА И В БЪЛГАРИЯ /...Майк Помпео го каза същото/

fallback