Снимка: архив, БГНЕС

„И партиите, и отделните личности се опитват да реализират нещо чрез възможностите, които имат - предстоящия трети мандат, но и не затварят вратата за възможни предсрочни избори”. Това каза пред Нова тв председателят на „Български възход” и бивш служебен премиер Стефан Янев. По думите му обаче трябва да се търсят възможности за съставяне на такъв тип конструкция, която да отговаря на нуждите на хората.

Още по темата
Той нарече промяната в „този тон на конфронтация, с който започна работа 48-ото НС” „нормално политическо говорене” и подчерта, че лидерите на партиите изразяват мнението на самите политически формации.

Според него ходът на Бойко Борисов да предложи Христо Иванов за премиер, но след подписване на нов обществен договор, е търсене на взаимодействие, което по думите му е основната роля на партиите в Народното събрание.

Бившият служебен премиер подчерта, че участието във властта не е приоритет за БВ. Янев беше категоричен, че партията ще проведе разговори с всички политически формации, които имат готовност да съставят редовен кабинет. „Основната ни задача в момента е да отговорим искаме или не да има редовно правителство. Което е обратната страна на момента дали не мина достатъчно време за кратки парламенти и служебни правителства и до известна степен забавяне на развитието на страната. В последните 2 години по ред причини икономическото развитие е забавено. Поне 2 години ще трябват да се насмогне”, каза още лидерът на „Българския възход”.

 

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 2 месеца

Янев, изберете българин или ще ви ритаме от Парламента!!

9

БКП

преди 2 месеца

Партиите никой не ги пита. Дори и генералите от НАТО никой не ги признава за такива. Като си дават оръжията и парите на Украйна, ще просят. Като българските политици в предизборни кампании. Честита да ви е новата 2023 г., както им се подиграваше другарят им от БКП Тодор от Правец.

8

СтиВън Янки :

преди 2 месеца

Бг Всъдеход може да се такова с всеки :)