Снимка: БГНЕС

Тази сутрин в двора на Министерството на външните работи се събраха служители с искане за увеличаване на ниските възнаграждения спрямо високите изисквания.

Още по темата

Сред исканията на демонстратите са още отсъствието на прозрачност, липсата на интерес към професията, занижаването на критериите за прием, лошите условия на труд, съществуването на "специални" индивидуални заплати за определени служители, нелогичното изчисляване на заплатите на младшите служители спрямо старшите, липсващата практика за преизчисляване на заплатите и т.н., предаде БГНЕС.

От месеци служителите в МВнР настояват да бъдат преразгледани правилата за определянето на трудовите им възнаграждения, както и адекватното прилагане на Наредбата за командировъчните средства при задграничен мандат.

От Професионалното обединение на държавните служители от дипломатическата служба обявиха, че предприетите в средата на октомври символични стачни действия не са дали резултат, поради което от 2 декември, петък, се преминава към ефективни стачни действия.

Тази сутрин се проведе предупредителна стачка, по време на която протестиращите хвърлиха жълти стотинки пред входа на външно министерство като символ на ниската оценка на техния труд.

Очаква се днес организаторите на стачка да бъдат изслушани в парламентарната комисия по външна политика.

Коментари Напиши коментар

39

Ветеринар

преди 1 месец

На времето заради това ново изградено министерство, комунистите изместиха и съсипаха ВВМИ проф. Г. Павлов от София в Стара Загора.Бяхме на гърба на министерството и според тогавашните държавници не можело чужденците да виждат млади хора в бели престилки да се"разхождат " на метри от министерството. Ветеринарния института беше чудесен.

38

Чичо Манчо

преди 1 месец

Хубаво е да си млада и хубава дама в МВнР. Внимание , по висока заплати и още нещо. На всякъде е така.

37

Да допълня...

преди 1 месец

Прави са служителите. Работят в условията на война. Само министъра е доволен от заплатата.Посланиците ни в чужбина също не доволстват.