Общ преглед

КНСБ посреща тази сутрин депутатите със синдикална елха и протестни гирлянди, видя фоторепортер на Dnes.bg.

Синдикатите посрещнат народните представители в началото на работния ден и представят исканията си за нов бюджет и увеличение на минималната работна заплата до 850 лева.

Пространството около служебния вход на парламента е "украсено" с протестни синдикални гирлянди с надсловия "Стига вече работещи бедни! Сметките растат, заплатите не! Доходи за всички, а не за малцина!".

Синдикалистите раздадоха на депутатите елха, като на нея вместо коледни играчки бяха поставени исканията на работеща България.

Корнелия Нинова, лидерът на БСП слезе при протестиращите и заяви, че исканията на синдикатите ще бъдат защитавани от левицата.

"Ние сме внесли още от 21 октомври Законопроект за изменение и допълнение на Кодекса на труда, ще се борим минималната работна заплата да достигне 850 лв., тоест 50% от средната такава, ние също искаме повече пари за социални политики, така че нашите искания се припокриват", каза тя.

Вижте още в галерията на фотографа Димитър Кьосемарлиев.

Коментари Напиши коментар

4

Идвам си от Магазина

преди 2 месеца

вече за 100 лева не може да си купиш буквално нищо - при 20-30 лева за кило Саламурено сирене, което е 60% водичка, при това чиста! и тука дори не говориме за леко затягане на коланите, говориме за минимални количества храна, т.е. храна колкото да оцелееш!!

3

Анонимен

преди 2 месеца

Нормалните хора работят, изкарват пари, плащат данъци и ипотеки. Безделниците ходят по протести. НАМЕРЕТЕ СИ РАБОТА БЕ!

2

Анонимен

преди 2 месеца

Ами стига сте клякали. Всички на протест и мин. заплата = на прага на бедност + 15%. Отделно законово задължителна индексация спрямо инфлацията на всички заплати в страната без изключение от сектора. А КНСБ вечно отиваме на протест. 3 дни преди протеста - разбрахме се за 0.3% увеличение на мин.раб. заплата от 2901г. поетапно с по 0.0001% на година в рамките на 300 години. Яйде всички се прибирайте вече направихме каквото можахме.