Снимка: БГНЕС
fallback

Зърнопроизводители излизат днес на национален протест. Недоволството им е продиктувано от безконтролния внос на зърно, съобщи Bulgaria ON AIR.

Земеделците настояват за намаляване на употребата на пестициди и за по-голяма защита на бранша.

Oще по темата
Протестът ще е насочен и срещу високите цени на продктите, с които се обработва почвата.

Планира се демонстрации да има в 12 държави в Европа днес и в следващите два дни.

Демонстрации се организират от Националната асоциация на зърнопроизводителите и ще бъдат в областните градове в земеделските райони на страната. Очакват се шествия със земеделска техника на много места в страната, основно Бургас, Добрич и Ямбол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Анонимен

преди 1 година

Субсидираме пшеницата на Египет, Азия, Африка. Какво ни грее нас българите, че една шепа зърнопроизводители изнасят зърно навън и богатеят. Плащат данъци колкото една квартална бакалия. Освободени са от ДДС при продажба на зърно, теглят обратно ДДС от горива, препарати, техника, семена, торове. Държавата им връща обратно акциза на горивата. Ползват суровини за производство само отвън и накрая изнасят пак всичко навън. Ползват само българската земя и я тровят с всевъзможна химия.

52

Stic

преди 1 година

Защо излизате с тракторите а не излезете с майбасите,бентлитата защо не кажете колко субсидий взимате? А ние ядем хляб за 5лева,да ви *** май...а.

51

СеДеСар

преди 1 година

Ле ле ле това са Путинисти и русофили щом НЕ ПОДКРЕПЯТ УКРАЙНА.

fallback