Кадър: Нова тв

Въпреки падането на ДДС за хляба това няма да намали цената му. Това смята банкерът Левон Хампарцумян.

Още по темата
Според него мярката ще даде възможност на бизнеса да спечели малко повече или да покрие някои разходи.

„Производството и търговията с хляб в много голяма степен е в сивата зона и държавата много трудно успява да се пребори. Мярката има смисъл от гледна точка на изсветляване”, заяви банкерът пред Нова тв. Според него обаче подобна мярка не може да остане прекалено дълго.

„В момента ние не сме в криза. Българската икономика расте, експортът расте, безработицата е ниска. Заплатите догонват икономическия успех, не обратното”, Хампарцумян.  

Банкерът коментира още, че в момента не става въпрос само за криза след COVID и поради войната. „Дошло беше време веригите за доставка да се скъсяват, да се направят по-устойчиви”, смята той.

„Утре ще се взимат стратегически решения – къде ще бъдат разположени производствени мощности, важна инфраструктура. Ако нашата позиция е неустойчива, това означава, че други, които изглеждат по-устойчиви и мотивирани, ще получат повече, отколкото ние”, заяви Левон Хампарцумян.
 

Коментари Напиши коментар

69

Айхан

преди 2 месеца

Пръцумян ,,пръцне'' ли,значи е на лошо.А ако се наака .... пази Боже.

68

Аз промяната

преди 2 месеца

Качество на българските продукти е никакво няма го но цените са огромни

67

Алекс

преди 2 месеца

БСПарските идеи винаги водят до фалит.Как ще се формират приходите в бюджета при 10% плосък данък и намалено ДДС.Голяма част от пенсиите се плащат от бюджета.Осигурителните вноски не ги покриват.