Снимка: БГНЕС
fallback

Тази седмица  газопроводът с Гърция ще вземе АКТ 15, а следващата АКТ 16, обеща служебният регионален министър Иван Шишков. Той направи инспекция на газоизмервателната станция до Стара Загора, която беше първия обект от планираната проверка на интерконектора между България и Гърция.

"Правим всичко възможно за приключването на обекта в срок", каза Шишков и допълни, че до края на следващата седмица очаква всички документи за извършеното строителство до момента да са събрани, а строителството да е завършено"

По думите му, към момента няма притеснение, но е неоходимо да се поддържа темпото, започнато преди месец за да може срокът за въвеждане в търговска експлоатация на съорежението да бъде спазен.

"Тази седмица очакваме да завършим и документалната част, за да стигнем не само до АКТ 15, а и до АКТ 16. Очаквам днес да видя завършен първия етап на строителство на обекта, който да позволи да може да бъде въведен в експлоатация", заяви Шишков.

Той уточни, че всеки ден е динамичен, но строителният министър е дал уверение, че се върви в срокове.

Също така стана ясно, че кранът на интерконектора е отворен, азерският газ се очаква да тръгне от Комотини по 183-километрово трасе с капацитет три милиарда кубически метра до Стара Загора.

От средата на юни тръбите са запълнени с тестови количества природен газ.


 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 1 година

Интересно, кой ще носи отговорност за всички назначения които направиха? Смениха шефовете на НАП и на митниците, а сега се оплакват че нямало събираемост... Гълъба ще отлети както и другите анонимки от правителството, а румбата е с втори мандат и после лети за путинистан.

15

Иван Иванов

преди 1 година

Служебни некъдърници

14

Янко

преди 1 година

Недоразуменията на румбата се държат сякаш всичко започва с тях. От къде ги намери толкова неадекватни?

fallback