Снимка: БГНЕС
fallback

След тежката катастрофа, предизвикана от Георги Семерджиев, в която загинаха две момичета, темата за ненаказаните шофьори отново излиза на преден план.

Oще по темата

Родители, които са загубили детето си в катастрофа край Габрово още чака присъдата на човека, убил го на пътя.
Васко загива преди година и половина на пътя между Български извор и Ловеч. Бил е на 22 години. Още два човешки живота са погубени - децата на други две семейства също са загинали при челния удар с кола, движела се с над 100 км в час, обясняват пред bTV родштилшти но Васко - Петя Иванова и Николай Николов.

Те искат справедливост, но не я виждат, защото случаят е определен като причиняване на смърт по непредпазливост, а убилият детето им на пътя живее необезпокояван.

Според опечалените, имало и данни, че дори без книжка този шофьор продължава да кара автомобила си.
Техният адвокат смята, че са нужни по-сериозни наказания в подобни случаи, в които се кара с превишена скорост, а да не бъдат само глоби.

На първа инстанция шофьорът е осъден на 8 г. затвор, но адвокатите му се борят за условна.

В друга катастрофа, случила се преди две години 19-годишен дрогиран шофьор убива две млади момчета. Делото не е приключило, а виновният шофьор също настоява за условна присъда.

Бащата на една от жертвите изпитва разочарование и смята, че се прикриват доказателства по случая. Според него трябва да има сериозни наказания и за полицаи, за да не се повтарят подобни случаи.

Що се отнася до Семерджиев, той е карал с множество пътни произшествия и до този момент не е отговарял за тях пред съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

Анонимен

преди 1 година

Защо преди 30 години, когато някой минеше на червено му свиркаха, а днес на никогоне му прави вшечатление. На обществото не му пука, че са убити невинни на пътя, обществото е загубило инстинкта си за групово съхранение, всеки се спасява поединично. това е причината - никой не смята, че проблемът го засяга, освен ако не го засегне лично. Когато го засегне лично - пищи до небето, но какво от това - на другите не им пука. Омагьосан кръг.

55

Ангелина

преди 1 година

ЗАЩО ПРЕСТЪПНИЦИ УБИЙЦИ ИЗВЪРШВАЩИ ПРЕСТЪПНИ ДЕЙСТВИЯ ОСТАВАТ БЕЗНАКАЗАНИ И СЕ СЧИТАТ ЗА НЕДОСЕГАЕМИ?!ОТГОВОРЪТ Е МНОГО *** ,ЗАЩОТО ПРЕСТЪПНИТЕ ДЕЙСТВИЯ НЕ САМО СЕ ПОКРОВИТЕЛСТВАТ ,НО И В ТЯХ ПРЯКО УЧАСТИЕ ИМАТ ПРЕСТЪПНИЦИ С УНИФОРМИ И БЕЗ ,С ВЛАСТ И РЕСУРСИ ДА СМАЖАТ ВСЕКИ ,КОЙТО ИМ Е НЕУДОБЕН ПО НЯКАКЪВ НАЧИН .ТАЗИ Е ПРИЧИНАТА ПОРАДИ ,КОЯТО СА И УБИЙСТВАТА НА ПЪТЯ. В МАЛКИТЕ ГРАДОВЕ МАФИЯТА И ИНСТИТУЦИИТЕ СА В ПЪЛЕН СИНХРОН И ДЕЙСТВАТ КАТО ЕДНО МНОГО ДОБРЕ ОРГАНИЗИРАНО ОПГ ОТ УБИЙЦИ...

54

Гербава работа..

преди 1 година

Вежди Рашидов караше пиян баничарка но Боко му за секрети случая. Гербавият кмет на Трън пиян удари дете, но на ГЕРБ следователите "установиха", че детето само се блъснал в джипа и си е спукало далака. Депутат на ГЕРБ уби човек на пешеходна, но го осъдиха условно.

fallback