Снимка: БНТ

Георги Семерджиев, който във вторник вечерта уби две момичета на кръстовището на булевардите “Черни връх” и “Арсеналски” в София, от три ден мълчи в ареста и отказва да дава обяснения по катастрофата, пише“24 часа”. Според разследващите има достатъчно косвени доказателства, че точно той е шофирал мощния джип, който премаза младите жени.

Всички събрани данни по разследването ще бъдат представени днес в Софийския градски съд, който ще гледа мярката за неотклонение на Семерджиев.

Още по темата
Дотогава трябва да станат готови и кръвните му изследвания, които да покажат употребил ли е наркотици или алкохол. Пробата му беше взета принудително едва в четвъртък, 24 часа след задържането му, защото той беше отказал и се наложи разрешение от съдия.

Кръвно изследване за наркотици било взето и от спътницата му - полицайката от Първо РПУ в София Симона Радева. Тя беше разпитана в четвъртък вечерта. От твърденията на Симона станало ясно, че не полицаи от Четвърто, а “други хора” са занесли стълбата, с която Семерджиев се покатерил до жилището. Първоначално се твърдеше, че това били нейни колеги, на които тя се обадила.

Според непотвърдена информация полицайката обаче му е казвала къде се намират патрулите по улиците на София, дори го е добавила в един от работните чатове, за да може той да получава бърза информация за всичко, което се случва на територията на столицата.
След жестоката катастрофа Семерджиев се укри. В петък стана ясно, че лично зам.-шефът на националното следствие Ясен Тодоров е открил къде точно се намира беглецът. Тодоров говорил с хора от футболните среди. Той е известен фен на ФК “Левски”, а в момента дори пише доктарантура на тема “История на футбола” в Софийския университет.

Георги Семерджиев е бивш футболист и като юноша е играл в “Левски”.

Докато Семерджиев мълчи в ареста, спътничката му от фаталния инцидент, полицайката Симона Радева, е освободена без обвинения.

Софийската градска прокуратура провежда проверка за това опъвали ли са полицаи чадър над Георги Семерджиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase